Efectos de instrumentos odontológicos sobre los marcapasos
To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/10803/146254
Author
Gómez Val, Gonzalo
Other authors
Durán-Sindreu Terol, Fernando Salvador
Roig Cayón, Miguel
Universitat Internacional de Catalunya. Departament d'Odontologia
Publication date
2014-07-032014-07-03
Abstract
L’ús del marcapàs ha creat un tipus particular de precaucions postoperatòries. Alguns dels problemes no son coneguts, altres problemes s'han conegut mitjançant els problemes ocorreguts. Actualment, les instruccions dels localitzadors electrònics d’àpex i els piezoelèctrics contraindiquen la seva utilització en pacients portadors de marcapassos, però, aquesta preocupació pel que fa a efectes possibles negatius, està basada en l'especulació sobre el risc potencial de les interferències electromagnètiques , que més bé en proves empíriques. De fet, la literatura disponible en la determinació i l'avaluació d'aquest risc és limitada. Pel que fa als localitzadors electrònics d'àpex , només vam obtenir interferències electromagnètiques , quan estàvem a prop de l'elèctrode , i en rares ocasions prop del generador . Alguns localitzadors quan van estar connectats directament amb els marcapassos , podien provocar senyals que interferien amb els marcapassos . No trobem interferències electromagnètiques , quan es van utilitzar els piezoelèctrics.
El uso del marcapasos ha creado un tipo particular de cuidados postoperatorios. Algunos de los problemas no son conocidos, otros problemas se han conocido mediante los problemas ocurridos. Actualmente, las instrucciones de los localizadores electrónicos de ápice y los piezoeléctricos contraindican su utilización en pacientes portadores de marcapasos, sin embargo, esta preocupación en cuanto a efectos posibles negativos, está basada en la especulación sobre el riesgo potencial de las interferencias electromagnéticas, que más bien en pruebas empíricas. De hecho, la literatura disponible en la determinación y la evaluación de este riesgo es limitada. En cuanto a los localizadores electrónicos de ápice, solo obtuvimos interferencias electromagnéticas, cuando estábamos cerca del electrodo, y en raras ocasiones cerca del generador. Algunos localizadores cuando estuvieron conectados directamente con los marcapasos, podían provocar señales que interferían con los marcapasos. No encontramos interferencias electromagnéticas, cuando se utilizaron los piezoeléctricos.
Document Type
Thesis
Published version
Language
Catalan
Subjects and keywords
Localizadores electrónicos de ápices
Piezoelectrico
Marcapasos
Interferencia electromagnética
Ultrasonidos
Odontologia
616.3
Publisher
Universitat Internacional de Catalunya
This item appears in the following Collection(s)
Rights
L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/