Show simple item record

dc.contributorUniversitat Internacional de Catalunya. Facultat de Ciències de la Salut
dc.creatorPuiggrós Binefa, Antònia
dc.date.accessioned2021-03-15T12:14:42Z
dc.date.available2021-03-15T12:14:42Z
dc.date.issued2012-01-13
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12328/2395
dc.descriptionLa Malaltia Cardiovascular (MCV), representa la primera causa de mortalitat arreu del món i el principal problema de salut pública, que repercuteix a la situació econòmica del món, augmentant el cost dels sistemes sanitaris. Al llarg dels anys, s’han anat identificant diferents Factors de Risc Cardiovascular (FRCV), entre els quals podem trobar la Hipertensió Arterial (HTA), l’obesitat, el sedentarisme, els nivells elevats de colesterol i l’hàbit tabàquic, entre altres. Molts d’aquests poden ser controlats per mitjà d’una dieta adequada o bé, per mitjà d’un canvi conductual, entre d’altres estils de vida i hàbits alimentaris. La percepció que tenen els malalts amb MCV, en referència als estils de vida, depèn del propi individu, però sovint es veu influenciada per l’entorn i el nivell sociocultural de la persona. Per aquest motiu, resulta necessari conèixer els estils de vida dels malalts amb MCV i la seva adaptació al canvi si és que existeix. Objectiu: L’objectiu principal del present estudi és conèixer l’experiència viscuda en relació al procés de canvi i d’adaptació en relació als estils alimentaris, en els individus que han tingut un Síndrome Coronari Agut (SCA). Metodologia: Es realitzarà un estudi fenomenològic descriptiu, que ens permetrà conèixer l’experiència dels malalts en el procés d’adaptació al nou estil de vida. Els individus participants seran seleccionats mitjançant un mostreig de conveniència a l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa. Resultats esperats: Es preveu que a partir de la realització del present estudi, podrem detectar les diferents dimensions que intervenen en la dieta dels malalts amb SCA, per tal de poder realitzar un intervenció educativa eficaç, que podria ajudar a millorar la qualitat de vida d’aquests individus
dc.format56 p.
dc.languagecat
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.sourceRECERCAT (Dipòsit de la Recerca de Catalunya)
dc.subjectSíndrome Coronari Agut
dc.subjectEstils alimentaris
dc.subject614 - Higiene i salut pública. Contaminació. Prevenció d'accidents. Infermeria
dc.subject616.1 - Patologia del sistema circulatori, dels vasos sanguinis. Trastorns cardiovasculars
dc.titleProcés d'adaptació als canvis en els estils alimentaris en individus que han debutat de Síndrome Coronari Agut
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/masterThesis


Files in this item

 

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Share on TwitterShare on LinkedinShare on FacebookShare on TelegramShare on WhatsappPrint