UIC BarcelonaArxiu Digital
    • English
    • català
    • Castellà
  • català 
    • English
    • català
    • Castellà
  • Connexió
Visualitza element 
  •   Inici
  • Treballs d'estudiants
  • Treballs Fi de Master (TFM)
  • Màster Universitari en Infermeria
  • Visualitza element
  •   Inici
  • Treballs d'estudiants
  • Treballs Fi de Master (TFM)
  • Màster Universitari en Infermeria
  • Visualitza element
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Procés d'adaptació als canvis en els estils alimentaris en individus que han debutat de Síndrome Coronari Agut

Visualitza/Obre
Treball Fi de Màster.pdf (842.9Kb)
Autor/a
Puiggrós Binefa, Antònia
Altres autors/es
Universitat Internacional de Catalunya. Facultat de Ciències de la Salut
Data de publicació
2012-01-13
URI http://hdl.handle.net/20.500.12328/2395
Tipus de document
Treball fi de màster
Llengua
Català
Matèries i paraules clau
Síndrome Coronari Agut
Estils alimentaris
614 - Higiene i salut pública. Contaminació. Prevenció d'accidents. Infermeria
616.1 - Patologia del sistema circulatori, dels vasos sanguinis. Trastorns cardiovasculars
Pàgines
56 p.
Nota
La Malaltia Cardiovascular (MCV), representa la primera causa de mortalitat arreu del món i el principal problema de salut pública, que repercuteix a la situació econòmica del món, augmentant el cost dels sistemes sanitaris. Al llarg dels anys, s’han anat identificant diferents Factors de Risc Cardiovascular (FRCV), entre els quals podem trobar la Hipertensió Arterial (HTA), l’obesitat, el sedentarisme, els nivells elevats de colesterol i l’hàbit tabàquic, entre altres. Molts d’aquests poden ser controlats per mitjà d’una dieta adequada o bé, per mitjà d’un canvi conductual, entre d’altres estils de vida i hàbits alimentaris. La percepció que tenen els malalts amb MCV, en referència als estils de vida, depèn del propi individu, però sovint es veu influenciada per l’entorn i el nivell sociocultural de la persona. Per aquest motiu, resulta necessari conèixer els estils de vida dels malalts amb MCV i la seva adaptació al canvi si és que existeix. Objectiu: L’objectiu principal del present estudi és conèixer l’experiència viscuda en relació al procés de canvi i d’adaptació en relació als estils alimentaris, en els individus que han tingut un Síndrome Coronari Agut (SCA). Metodologia: Es realitzarà un estudi fenomenològic descriptiu, que ens permetrà conèixer l’experiència dels malalts en el procés d’adaptació al nou estil de vida. Els individus participants seran seleccionats mitjançant un mostreig de conveniència a l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa. Resultats esperats: Es preveu que a partir de la realització del present estudi, podrem detectar les diferents dimensions que intervenen en la dieta dels malalts amb SCA, per tal de poder realitzar un intervenció educativa eficaç, que podria ajudar a millorar la qualitat de vida d’aquests individus
Mostra el registre complet de l'element

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

  • Màster Universitari en Infermeria [16]
 


UIC Barcelona
 
Contacte | Avís legal | Política de cookies | Accessibilitat
Amb la col·laboració del
CSUC
 

 

Visualitza

Tot el repositoriPer comunitats i col·leccionsPer data de publicacióPer autor/aPer títolPer matèriaAquesta col·leccióPer data de publicacióPer autor/aPer títolPer matèria

El meu compte

EntraRegistre


UIC Barcelona
 
Contacte | Avís legal | Política de cookies | Accessibilitat
Amb la col·laboració del
CSUC